De Regeling

De Subsidieregeling Praktijkleren is er om jou als werkgever te stimuleren om leerplekken aan te bieden voor leerlingen. Hiervoor wordt jaarlijks een subsidiepot gereserveerd waar jij als werkgever voor in aanmerking kan komen. De subsidie is een tegemoetkoming in de begeleidingskosten die jij als werkgever voor BBL-leerlingen maakt.

Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap jaarlijks een budget van bijna 203 miljoen euro beschikbaar!

Kom ik in aanmerking?

Indien jij als werkgever de praktijkbegeleiding verzorgt aan leerlingen van een erkende MBO, beroepsbegeleidende leerweg (BBL) dan kom je mogelijk in aanmerking voor deze subsidieregeling. Daarbij zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
 Je bent in het bezit van een getekende Praktijkovereenkomst
 Je bent gekwalificeerd als ‘Erkend leerbedrijf’
 Je houdt een administratie bij van de gewerkte uren van de deelnemer
 Je houdt een administratie bij waaruit begeleiding en voortgang blijkt van de deelnemer blijkt

Let op: leerlingen aan een beroepsopleidende leerweg (bol) komen niet in aanmerking voor de subsidie.

Hoeveel kan ik krijgen?

De maximale subsidie bij een beleidingsperiode van 40 weken is € 2.700,- per BBL-leerling, per leerjaar. Je ontvangt subsidie naar verhouding van het aantal weken waarin je begeleiding hebt gegeven. Hierin is 40 weken het maximale per schooljaar. De aangevraagde en geaccepteerde subsidieaanvraag wordt rechtstreeks aan jouw bedrijf uitgekeerd.

 

Ons aanbod

Namens jouw onderneming kunnen wij jouw subsidieaanvraag verzorgen voor het lopende schooljaar. Wij dienen de aanvraag in via het eLoket van de Rijksoverheid en zullen de aanvraag monitoren. In de tussentijd houden wij je op de hoogte van het proces van de aanvraag. Zodra de aanvraag is goedgekeurd dan wordt het bedrag direct gestort op jouw bankrekeningnummer. Wij brengen op basis van ‘no cure no pay’ een vergoeding van 7,5% in rekening over alle goedgekeurde aanvragen.

Direct aanvragen? Klik dan hier om je gegevens in te vullen en wij nemen contact met je op.