Samen op water en brood

Als administratiekantoor houden we ons natuurlijk netjes aan wetten en regels. Daar zijn we voor! Ook de belastingdienst wil dat wij de regels netjes toepassen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat klanten, binnen de regels van de wet, zo weinig mogelijk belasting betalen. Maar over het randje gaan we nooit. We kennen onze verantwoordelijkheden.

De verrassing was dan ook groot dat we vrijdag 18 maart op kantoor allemaal een persoonlijke brief kregen van het ‘Departement van Veiligheid en Gerechtigheid’. In de brief stond dat we ons met zijn allen moesten melden in de gevangenis te Doetinchem. Maar wat hebben we gedaan? Fouten in de verwerking van de administratie, onjuiste salarisstroken opgesteld, verkeerde belastingaangiftes ingestuurd of belasting ontdoken, fouten in de rapportages, verkeerd advies gegeven, witwaspraktijken? Of wat is er aan de hand? Dat werd niet gemeld. We hadden gangbare maatschappelijke regels niet nageleefd en moesten de gevangenis in ….voor onbepaalde tijd….. wat stond ons nu dan weer te wachten?

Ok…… dan melden we ons in Doetinchem. Wel werd er eerst nog een buffet bezorgd. Bewust natuurlijk, want een tijdje op water en brood, dan is zo’n laatste maaltijd niet verkeerd! Aangekomen in Doetinchem werden we opgevangen door de bewakers. Al snel zaten we in een grote bus op gevangenentransport. En direct werden we met de neus op de feiten gedrukt, er wordt niet gepraat of gegiecheld. En dat is voor ons echt niet makkelijk. Bij de gevangenis kregen we het aardig benauwd. Hoge muren en prikkeldraad en een groot aantal bewakers stonden ons op te wachten. Eén voor één de bus uit in een grote rij en rij voor rij naar binnen. We werden heel streng toegesproken, echt een hiërarchie.  Even wennen, want bij STYB kennen we dat niet, daar kennen we een laagdrempelig en informele sfeer. Gezellig, maar werken kunnen we ook! Gelukkig, want ze gaven aan dat we in de gevangenis flink aan het werk zouden worden gezet. Maar eerst alle bezittingen inleveren en een overal aan. In rijen liepen we vervolgens door de gevangenis. Heel indrukwekkend om te zien wat ons te wachten stond. Maar voor hoe lang? Want thuis wacht op ons en maandag moeten we weer klaar staan voor onze klanten.

Nadat buiten de gevangenisdirecteur ons had toegesproken werden we naar onze cel geleid. Even bijkomen, maar niet voor lang… op appel. We moesten werken, in teams. Laat dat maar aan STYB over, dat kunnen we wel. Bij STYB werken we in een leuk team collega’s en zijn we met leuk klanten bezig. Maar werken in de gevangenis is wel even andere koek. Langzaam kwam het besef dat we heel graag met elkaar samenwerken, maar dan niet in de gevangenis. Op kantoor werkt het toch wel wat prettiger. Zit-sta bureaus, lekkere koffie, werkfruit, een goede IT omgeving, maar ook zelfstandigheid en vrijheid in wat, waar en hoe je je werk doet. Want we kennen onze verantwoordelijkheden. Samen zijn we, buiten het oog van de bewakers, maar ook met hulp van de bewakers, aan verschillende plannetjes gaan werken. Gelukkig zijn we goed op elkaar ingespeeld. We hebben ons verdeeld in verschillende groepjes, want dat werkt efficiënter. Stap voor stap begonnen onze plannetjes te werken en kwamen we steeds dichter bij ontsnappen. We hebben onze creativiteit volop moeten gebruiken en heel mooi om te zien dat elk groepje de focus pakt en gericht naar doel toe werkt: ontsnappen. Want de klanten wachten weer op ons.

Op allerlei verschillende en innovatieve manieren wisten we te ontsnappen, jjjeeeaaahhh, vrijheid! Vooral in deze tijd is dat een heerlijk gevoel. Op naar kantoor, samen een drankje doen om van de schrik te bekomen. En maandag weer een nieuwe werkweek, waar we onze klanten weer blij gaan maken met de ondersteuning van hun dagelijkse administratie, loonadministratie en belastingen. Want we willen dat ondernemers echt kunnen ondernemen en kunnen doen wat ze leuk vinden!

Lijk het jou ook gaaf om onderdeel te worden van dit topteam? Kijk dan op onze website, onder vacatures of loop bij ons binnen, bel of mail ons!

https://www.styb.nl/vacatures/