Omgaan met stress!

STYB is de afkorting van Stick To Your Business. Houd je bezig met je bedrijf en concentreer je op kernzaken. Zorg als ondernemer voor inzicht en overzicht, dat geeft rust.

Maar zorg als ondernemer ook dat je vitaal bent. Vitaal zijn zorgt ervoor dat je energie genoeg hebt om te ondernemen, maar ook om daarnaast ook leuke dingen te kunnen doen. En energie geeft ruimte voor inspiratie en nieuwe ideeën! Jouw administratieve processen op orde en zelf vitaal zijn zorgt ervoor dat je ontspannen kunt ondernemen. Maar de meeste ondernemers zijn ook werkgever. Dan is de vitaliteit van jouw werknemers ook super belangrijk!

Daarom hebben we bij STYB in 2022 aandacht voor vitaliteit. Naast onze zit-sta bureaus, werkfruit en de pauze wandelmomentjes, geven we aandacht aan een aantal thema’s: stress, ademhaling, slaap, bewegen, voeding en immuunsysteem. Elke periode komt een ander thema aan bod. Cas Nijdeken van ‘Create a Setpoint’ komt een aantal keer langs bij STYB om een masterclass te geven over deze thema’s en te vertellen hoe wij als werknemers en werkgever kunnen omgaan met deze thema’s en hierdoor een vitaal persoon te worden en/of te blijven.

Dinsdag 15 februari ’22 was het zo ver. De 1e masterclass over stress. Met alle collega’s gingen we naar de mooie zaal bij Brasserie De Bakkerieje. Hier hebben we genoeg ruimte om toch wat afstand te kunnen houden, zodat iedereen zich prettig voelt en we de sessie niet met stress beginnen.

Cas vertelde over de theorie achter fysieke stress. Na een leuke oefening (we hebben de stappen weer gehaald), vertelde Cas tijdens het laatste deel over hoe om te gaan met mentale stress. Met als afsluiter een interessante ‘focus’ oefening. We hebben geleerd dat stress eigenlijk best goed is. Zonder stress kun je niet optimaal presteren. Maar teveel stress is ook weer niet goed. Langdurig teveel stress kan zorgen voor lichamelijke klachten en uiteindelijk zelfs voor een burn-out.

Bij STYB willen we met behulp van de juiste dagelijkse administratieve processen bij jou als ondernemer zorgen voor minder stress en ontspannen ondernemen. In de masterclass hebben we geleerd dat jouw Mindset ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan ‘ontspannen ondernemen’. Als je positief denkt over stress kan stress jou juist helpen. Ook ademhaling speelt een belangrijke rol, waar we het in één van de volgende masterclasses over gaan hebben. Stress kan ook voortkomen uit jouw ‘interne wereld dialoog’: gesprekken die je met jezelf hebt. Is de klant wel tevreden? Is mijn offerte scherp genoeg? Is mijn administratie wel goed en mijn cash flow op orde? Hebben mijn werknemers het wel naar hun zin in ons bedrijf? En heb ik mijn salarisadministratie wel op orde.

STYB kan jou helpen en ondersteunen bij jouw financiële administratie. Dit zorgt voor inzicht en overzicht en dat er geen stress voortkomt uit de ‘administratie’. En met onze dienst Loonium nemen  we jouw salarisadministratie volledig uit handen. Zo kan jij vooral met plezier ondernemen. Voor jou als ondernemer is ‘bewustwording’ en ‘focus’ het toverwoord. Hier vertellen wij jou graag meer over.

Omgaan met stress is zorgen voor de juiste ademhaling, positief denken en de juiste focus, Stick To Your Business!

Ramon van Uden, STYB Bedrijfsondersteuning